torstai 15. syyskuuta 2011

Niin paljon uutta ja ihanaa!

Je!
Koulu on viimeinki alkanu ja paljon on ehtiny tapahtua viikon aikana!
Viime viikonloppuna saimme Johannan kanssa nauttia monenlaisista jutuista ja monessa eri seurassa.
Perjantaina paasimme tutustumaan Nairobi National Parkiin ystavamme Moseksen kanssa. Sisaanpaasymaksu oli tosin aika huikea verrattuna siihen, mita paikalliset siita lystista maksavat... Valitsimme puiston vaihtoehdoista safariwalkin, jossa naki eniten elaimia. Leijonat olivat oikeasti pelottavia, ja oli mieletonta huomata, miten valtavat elinalueet elaimilla puistossa oli. Laitan kuvia myohemmin, silla unohdin kamerani viime lauantaina suomalaisten ystaviemme luokse.

Lauantaina paasimme kuorolaisten kanssa katsomaan uskomattoman hienoa konserttia, jossa esiintyi seka lontoolaisia, etta nairobilaisia muusikoita. Naimme muun muassa 17-vuotiaan ihmelapsen, joka soitti pianoa aivan uskomattoman hyvin, Moipei Sistersit, jotka ovat todella kuuluisia Keniassa, seka beat boxausta huilulla.
Illalla menimme tapaamaan suomalaista perhetta, johon Johanna oli jo aikaisemmin pitanyt yhteytta. Paasimme kaymaan Village Marketissa, joka oli aivan mielettoman ihana ostoskeskus. Ystaviemme kotona leijuimme lahes pilvissa, kun paasimme yli kahden viikon jalkeen lampimaan suihkuun ja saimme nauttia heidan vieraanvaraisuudestaan. Menemme tapaamaan heita taas huomenna, ja saan samalla kamerankin takaisin, ja voin alkaa kuvata soittotunteja yliopistolla.

Viikko on mennyt muutenkin mukavasti, jos ei lasketa ikavaa flunssaa. Laulaminen ei juuri nyt onnistu, mutta onneksi kuorossa olen saanut pianistin paikan, joten voin samalla olla hyodyksi soittamalla, kun opettelen stemmoja. Eilen paasimme kaymaan rumpuopettajan kanssa rummuntekijan luona, jonka kanssa suunnittelimme omat djembemme. Saimme valita varin, kaiverrustyylin, kuvat ja koon. Tanaan meilla oli ensimmainen rumputunti, ja en voisi olla enempaa innostuneempi! Ohnagla-rummut ovat kuuden rummun setti, jossa yksi rumpu on niin sanottu 'kick-dum', joka pitaa pulssin, ja viisi muuta on viritetty eri korkeuksille. Kaikki rummut ovat erikokoisia, ja todella kevyita kantaa. Rumpuja soitetaan kumipaisilla kapuloilla, ja soitossa edetaan opettelemalla kokoajan pitenevia ja vaikeutuvia kuvioita, joissa kaytetaan paljon synkopointia ja polyrytmiikkaa.

Huomenna menemme siis Nairobiin, ja sielta otamme matatun Village Markettiin ja ystavaperheemme luo. Lauantaina haluaisimme paasta kaymaan Nakurun kansallispuistossa ja nahda sen iso jarvi ja flamingot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti