maanantai 24. lokakuuta 2011

Seikkailu Kisumussa!

Vietettiin Johannan kanssa pidennetty viikonloppu yhdessä Kenian isoimmista kaupungeista Nairobin jälkeen. Ystävämme ja jo valmistunut musiikinopettaja Edwin, johon tutustuimme ensimmäisellä viikollamme täällä, kutsui meidät kotikaupunkiinsa Victoria-järven rannalle. Reissu oli yksi parhaista kokemuksista täällä, ja voin todellakin sanoa että pidän Kisumusta Todella paljon enemmän kuin Nairobista! Kaupunki oli vehreämpi, saasteettomampi, hiljaisempi, ystävällisempi ja muutenkin mukavampi paikka olla ja elää.

Liikuimme monenlaisissa menopeleillä, joka oli aivan superhauskaa! Aamuisin tilasimme "pyörätaksit", joilla pääsimme hotellilta keskustaan, pitempiin matkoihin käytimme joko tuk tuk:eja tai moottoripyörän takapenkkiä. Majapaikkamme oli muutaman kilometrin päässä keskustasta ja yhdelle yölle tuli hintaa jopa 4 euroa per neiti. Hotelli oli oikein mukava ja turvallinen, ja henkilökunta ystävällistä.

Perjantaina kävimme siis Victoria-järvellä ja pääsimme ison veneen kanssa vesillekin. Saimme myös maistaa juuri kalastettua tilapia-kalaa ugalin(=maissipuuron) kera, ja kyllä maistui! Illan vietimme Edwinin luona, jossa hänen vanhempi serkkunsa kokkasi meille oikean afrikkalaisen illallisen, johon kuului chapatia, linssimuhennosta, avokado-salaattia ja jälkkäriksi tuoretta mangoa ja appelsiinia. Pääsimme myös kokeilemaan chapatin valmistusta ihan itse.

Lauantaina shoppailimme kaupungilla ja menimme sekaisin kaikista ihanista kankaista mitä löysimme! Pienet kojut notkuivat ihania huiveja, kankaita ja koruja...ah! Illalla kokkasimme hiukan soveltaen herkkuja suomalaisempaan tapaan Edwinin kotona. Tein bravuuriani porkkana-chili-lime-sosekeittoa ja valkosipuli-tomaatti-bruchettoja (oltaisiin tehty kunnon Suomi-leipää, mutta uunia ei ollut!) ja Johanna valmisti jälkkäriksi kaura-omena-paistoksen. Myös me saimme suosiota hyvinä kokkeina :) Näytin myös videolta Laurin isän, Hessun tekemän videon viime keväisestä Ruka-reissustamme, oli hauskaa näyttää ystävillemme todella talvista Suomea ja mitä se lumilautailu oikein on!

Ainut miinus reissussa oli tolkuttoman pitkä bussimatka Kisumuun ja takaisin. Istuimme bussissa yli kahdeksan tuntia suuntaansa, mutta toisaalta matka maaseudun halki oli kiinnostava ja todellakin oli sen arvoista!

Hurjaa kyytiä pyörän tarakalla!


Tuk tuk:it odottamassa kyytiläisiä

Minä ja Edwin paatin kyydissä Victoria-järvellä

Hyvää ruokahalua! Tilapiaa ja ugalia





Seilorit

Huilitauko paikallisessa ulkoilma-Ikeassa

"Jos vielä yhdet korvikset otan..."
Uusi kaveri Patty ja hänen vaatekojunsa

Tytöt tekee chapatia

Mahtava ateria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti